Njoftime Publike
Kalimi i paligjshëm i kufirit dhe pasojat e tij,1944-1991, takim kreun e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve, në Shkup
Tiranë, 7 Qershor 2024- Kalimi i paligjshëm i kufirit dhe pasojat e tij janë çështje ndërshtetërore. Përgjatë regjimeve totalitare në...
Lexo me shume
Çamëria në dosjet e Sigurimit – një hap në ndriçimin e një plage historike
-Ekspozitë dokumentare dhe marrëveshje bashkëpunimi  me Shoqatën Patriotike “Çamëria” Tiranë, 31 maj 2024- Autoriteti për Informimin mbi Dokumentet e ish-Sigurimit...
Lexo me shume
Gjurmë kujtese në Spaç, të rinjtë ‘prekin’ diktaturën
- Loja e kujtesës përmes mesazheve të fshehura ngacmoi imagjinatën e 40 nxënësve të cilët morën për herë të parë...
Lexo me shume
Raporti vjetor 2023: Hetime në terren për të zhdukurit dhe platforma edukimi mbi te kaluarën
Raporti vjetor 2023: Hetime në terren për të zhdukurit dhe platforma edukimi mbi te kaluarën   Tiranë, 21 maj 2024...
Lexo me shume
Mohimi i fakteve historike dhe manipulimi politik, AIDSSH në Forumin e KE mbi kërcënimet dhe sfidat e mësimit të historisë
Bolonjë15-16 maj 2024- “Në një kohë të prapambetjes demokratike, në një moment kur historia është e prirur për shtrembërim, duke...
Lexo me shume
Arratisjet dhe vrasjet në kufirin juglindor, AIDSSH ekspozitë dokumentare dhe dëshmi të të prekurve e familjarëve
    -Nxitet bashkëpunimi me Bashkinë e Ersekës për realizimi e një memoriali në kujtim të jetëve të humbura dhe...
Lexo me shume
Rivlerësimi i historisë, AIDSSH dhe RTSH marrëveshje për shfrytëzimin e materialeve arkivore të dy institucioneve
26 prill 2024, Tiranë- Vendosen e urat e bashkëpunimit mes Autoritetit për Informimin mbi Dokumentet e ish-Sigurimit të Shtetit(AIDSSH) dhe...
Lexo me shume
Lekë Tasi 95 vjeç, AIDSSH propozon titull nderi për rezistencën dhe dinjitetin njerëzor
Tiranë më 15 prill 2024- Autoriteti për Informimin mbi Dokumentet e ish-Sigurimit të Shtetit,  si organ i lartë shtetëror dhe...
Lexo me shume
AIDSSH dhe MAS vijojnë punën në funksion të mësimit të historisë së regjimit totalitar
Tiranë 16 prill 2024-Në vijim të rezultateve dhe propozimeve të Seminarit ndërkombëtar, për mësimin e historisë së regjimit totalitar, u...
Lexo me shume
Ambasadori Hollandez, z. Reinout Vos vlerëson punën e AIDSSH-së
Tiranë, 2 prill 2024- Ambasadori  Hollandez, z. Reinout Vos u prit sot nga Kryetarja e Autoritetit për Informim mbi Dokumentet...
Lexo me shume
Firmoset marrëveshje bashkëpunimi mes Autoritetit dhe Kolegjit Universitar "Beder"
Tiranë, 27mars 2024 - Sot mes kryetares së Autoritetit për Informim mbi Dokumentet e ish-Sigurimit të Shtetit 1944÷1991, Dr. Gentiana...
Lexo me shume
Kreu i KiE, Giulia Re, dhe Ambasadorja Zvicerane, Ruth Huber në AIDSSH për Platformën "Mèsojmë nga e kaluara"
Tiranë, 26 mars, 2024- Kreu i Zyrës së Këshillit të Evropës në Tiranë, Giulia Re, dhe Ambasadorja Zvicerane, Ruth Huber,...
Lexo me shume