DIALOGU PËR TIRANËN – 12 NËNTOR
Dialogu për Tiranën
𝐏𝐫𝐞𝐳𝐚𝐧𝐭𝐨𝐡𝐞𝐭 𝐛𝐨𝐭𝐢𝐦𝐢 𝐢 𝐀𝐈𝐃𝐒𝐒𝐇 “𝐄 𝐯𝐞̈𝐫𝐭𝐞𝐭𝐚 𝐞 𝐢𝐧𝐱𝐡𝐢𝐧𝐢𝐞𝐫𝐞̈𝐯𝐞 𝐭𝐞̈ 𝐤𝐞̈𝐧𝐞𝐭𝐞̈𝐬 𝐬𝐞̈ 𝐌𝐚𝐥𝐢𝐪𝐢𝐭” 𝐓𝐞̈ 𝐩𝐚𝐠𝐣𝐞𝐭𝐮𝐫𝐢𝐭 𝐞 𝐳𝐨𝐧𝐞̈𝐬 𝐬𝐞̈ 𝐌𝐚𝐥𝐢𝐪𝐢𝐭
𝐓𝐞̈ 𝐩𝐚𝐠𝐣𝐞𝐭𝐮𝐫𝐢𝐭 𝐞 𝐳𝐨𝐧𝐞̈𝐬 𝐬𝐞̈ 𝐓𝐞𝐩𝐞𝐥𝐞𝐧𝐞̈𝐬 𝐝𝐡𝐞 𝐆𝐣𝐢𝐫𝐨𝐤𝐚𝐬𝐭𝐫𝐞̈𝐬
𝐓𝐞̈ 𝐩𝐚𝐠𝐣𝐞𝐭𝐮𝐫𝐢𝐭 𝐞 𝐳𝐨𝐧𝐞̈𝐬 𝐬𝐞̈ 𝐛𝐫𝐞𝐠𝐮𝐭 𝐝𝐡𝐞 𝐚𝐬𝐚𝐣 𝐤𝐮𝐟𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐞̈ 𝐣𝐮𝐠 𝐭𝐞̈ 𝐯𝐞𝐧𝐝𝐢𝐭
Prezantohen botimet mbi mendimin politik të së majtës së përndjekur, Në proces puna për të djathtën.
Prioritet të pagjeturve të komunizmit dhe ish-të përndjekurve politikë
Të pagjeturit në Shkodër dhe Malësi të Madhe
NËNSHKRUHET MARRËVESHJA E BASHKËPUNIMIT MES AIDSSH DHE AKADEMISË SË STUDIMEVE ALBANOLOGJIKE
Vizitë e përfaqësisë së Federatës Panshqiptare “Vatra” në AIDSSH
Zhvillohet Workshop online me titull “Përvoja në punën me sistemet e arkivave digjitale dhe proceset digjitalizuese” i AIDSSH me Arkivin e Institutit Kombëtar të Kujtesës në Poloni.
Prezantohet draftudhëzuesi për familjarët e të zhdukurve në komunizëm.
#30 vjet demokraci AIDSSH dhe AQSHF, projekte të përbashkëta për zbardhjen e së shkuarës dhe rivënien në vend të dinjitetit njerëzor
Workshop online mbi benefitet e përdorimit të radarëve me penetrim të thellë për identifikimin dhe gjetjen e të zhdukurve, organizuar për AIDSSH nga Zyra Rajonale për Ballkanin Perëndimor të ICMP-së.
Autoriteti për Informimin mbi Dokumentet e ish-Sigurimit te Shtetit zhvilloi sot workshopin e parë online mbi menaxhimin e të dhënave mbi të zhdukurit, në bashkëpunim me Zyrën Rajonale për Ballkanin Perëndimor të ICMP-së.
previous arrow
next arrow
Slider

PROJEKTE

EDHE MURET KANË VESHË

EDHE MURET KANË VESHË është platforma e rrëfimeve të mbledhura nga AIDSSH. Me historitë e mbledhura me kujdes dhe përgjegjësi, përmes zërave të padëgjuar, AIDSSH i jep një shans më shumë mbështetjes së kërkimit shkencor dhe edukimit qytetar, krahas qasjes së papenguar në dokumentet e Sigurimit të Shtetit në diktaturë.

PROFILET BIOGRAFIKE​

Ideja për ta nxjerrë në dritë atë që Sigurimi thurte ditën e natën, me plane sekrete dhe manovra të mirëmenduara, është e hershme.Po ashtu, dëshira dhe puna këmbëngulëse për ta materializuar me narrativën përkatëse, të plotë dhe profesionale, kërkimin shkencor në dosjet e Sigurimit të Shtetit. Gërshetimi i hulumtimit në dosjet e 

lexo më shumë

PROJEKTI I GODINËS SË RE​​

Ndërtesa ku Autoriteti do të zhvillojë veprimtaritë e tij iu dha që në fillim të punës nga Qeveria shqiptare, me VKM-në nr. 935, datë 28.12.2016 “Arkivi i Ri”, brenda territorit të pronës nr. 12, me emërtimin “Komanda e Doktrinës dhe Stërvitjes”, me vendndodhje lagjja nr. 10, Rruga e Dibrës, Tiranë dhe për një ndryshim në vendimin nr. 515, datë 18.07.2003, të 

lexo më shumë

GJURMUESI I VENDVARRIMEVE

partnerët