Kalendari

Për sygjerimet tuaja klikoni këtu

 

< 2018 >
April 30 - May 06
 • 30
  30.April.Monday

  U miratua Ligji për Hapjen e Dosjeve të ish-Sigurimit të Shtetit 30 prill 2015

  All day
  30/04/2018
  Shëtitore Parku i Madh, Tiranë, Albania
  Shëtitore Parku i Madh, Tiranë, Albania

  U miratua Ligji për Hapjen e Dosjeve të ish-Sigurimit të Shtetit, që garanton të drejtën e çdo individi për t’u njohur me informacionin dhe dokumentimin e ish-Sigurimit të Shtetit (1944-1990). Ligji parashikon ngritjen e një Autoriteti Profesional dhe jo politik, i cili do të marrë përsipër administrimin e të gjithë arkivit të ish-Sigurimit të Shtetit. Sipas kritikëve, ligjit i mungon pjesa thelbësore, ajo e lustracionit, e domosdoshme për de komunistizimin e politikës shqiptare. Ky është ligji i tretë për hapjen e dosjeve. Në vitin 1995 u miratua i ashtuquajturi ligji “Mezini” që pengonte kandidimin e personave të implikuar nga Sig. Shtetit që të merrnin pjesë në zgjedhjet politike e vendore. Por ky ligj u konsiderua politik dhe nuk gjeti zbatim të plotë, njësoj si ligji “Bezhani”, që tentoi pastrimin e politikës dhe të administratës civile nga ish-punonjësit e Sigurimit

 • 01
  01.May.Tuesday
  No events
 • 02
  02.May.Wednesday
  No events
 • 03
  03.May.Thursday
  No events
 • 04
  04.May.Friday
  No events
 • 05
  05.May.Saturday
  No events
 • 06
  06.May.Sunday
  No events
Burimi: http://www.observatorikujteses.al/