Kalendari

Për sygjerimet tuaja klikoni këtu

 

< 2018 >
February
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
January
January
January
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
 • Nisma revolucionare e rinisë 27 shkurt 1967
  All day
  27/02/2018

  Shëtitore Parku i Madh, Tiranë, Albania

  Shëtitore Parku i Madh, Tiranë, Albania

  Si pasojë e fjalimit të E. Hoxhës më 27 shkurt, dhe letrës sekrete të tij, ku jepte orientime për luftën e pamëshirshme kundër fesë, nisi fushata dhe lufta e hapur kundër besimeve fetare, kundër klerit dhe institucioneve fetare, e kamufluar si “nisma revolucionare e rinisë”. U mbyllën dhe u shkatërruan 2.169 objekte fetare, u dhunuan e u burgosën klerikët, liria e besimit dhe Shqipëria u shpall nga regjimi si i vetmi vend ateist në botë. Pas kësaj, me një dekret të Presidiumit të qeverisë u konfiskuan të gjithë pasuritë e komuniteteve fetare. Objektet e kultit, pasuritë e tjera dhe llogaritë bankare u konfiskuan nga shteti.

28
March
March
March
March
Burimi: http://www.observatorikujteses.al/