Kalendari

Për sygjerimet tuaja klikoni këtu

 

 • 11
  11.January.Thursday

  All day
  11/01/2018
  Autoriteti i Dosjeve, Tiranë
  Shëtitore Parku i Madh, Tiranë, Albania

  Shqipëria shpallet Republikë Popullore nga Asambleja Kushtetuese, e cila u kthye në Kuvend Popullor të pushtetit komunist.

 • 25
  25.January.Thursday

  All day
  25/01/2018
  Autoriteti i Dosjeve, Tiranë
  Shëtitore Parku i Madh, Tiranë, Albania

  Më 25 janar 2006 Asambleja parlamentare e KE-së votoi Rezolutën Nr.1481, “Mbi nevojën për dënimin ndërkombëtar të krimeve të regjimeve totalitare komuniste”. Delegacioni shqiptar votoi pro saj. Në tetor 2006 kjo rezolutë u miratua edhe nga Parlamenti shqiptar. Rezoluta e parë e KE ishte bërë qysh në vitin 1996 për masat që duheshin marrë për çrrënjosjen e trashëgimisë së sistemit totalitar komunist.

 • 27
  27.January.Saturday

  All day
  27/01/2018
  Autoriteti i Dosjeve, Tiranë
  Shëtitore Parku i Madh, Tiranë, Albania

  Dita ndërkombëtare e kujtesës së viktimave të Holokaustit, zhdukjes masive të hebrenjve nga nazistët nëpër kampet shfarosëse të vdekjes. Rreth 6.000.000 hebrenj të të gjitha moshave, përfshirë figura të shquara të shkencës dhe kulturës, u masakruan dhe u zhdukën barbarisht në kampet naziste në Aushvic, Dachau, Mat’hauzen etj. Vetëm në Shqipëri u mbrojtën të gjithë hebrenjtë, nuk u ekzekutua asnjë. Sepse qeveria shqiptare e asaj kohe nuk lejoi arrestimin dhe asgjësimin e tyre, po ashtu edhe familjet shqiptare i strehuan dhe i mbrojtën.

Burimi: http://www.observatorikujteses.al/