Kalendari

Për sygjerimet tuaja klikoni këtu

 

< 2017 >
November
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
October
October
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 • 12 Nentor 1944
  All day
  12/11/2017

  Shëtitore Parku i Madh, Tiranë, Albania

  Shëtitore Parku i Madh, Tiranë, Albania

  U pushkatuan pa gjyq dhe pa faj nga gueriljet komuniste pranë hotel Bristol në Tiranë, me urdhër të E.Hoxhës dhe zbatuesit të urdhrave të tij, Kristo Themelko, agjent i jugosllavëve, 14 intelektualë të shquar të kombit e të kulturës shqiptare: Ismail Agë Petrela, Muntaz Kokalari, Vesim Kokalari, Syrja Kokalari, Nebil Çika, Reshat Stërmasi, Muharrem Lleshi, Rifat Tërshana, Lluka Xhumari, Ali Panariti etj. Ditët e terrorit komunist kishin nisur nga gueriljet qysh më 28 tetor 1944, kur u pushkatuan në pragtë shtëpive, nëpër rrugica etj ish-oficerët e karrierës së Ushtrisë Kombëtare: Akil Sakiqi, Nazmi Uruçi, Fahri Dabulla, Muharrem Liku etj, dhe vijuan deri më 16 nëntor 1944.

13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
December
December
December