Shpërthen Revolta e të burgosurve të Spaçit 21 maj 1973

21/05/2018 All day
Autoriteti i Dosjeve, Tiranë
Address: Shëtitore Parku i Madh, Tiranë, Albania

Shpërthen Revolta e të burgosurve të Spaçit kundër trajtimit mizor që iu bëhej. Regjimi komunist dënoi me vdekje për këtë ngjarje të burgosurit Hajri Pasha, Dervish Bejko, Pal Zefi dhe Skënder Daja dhe ri dënoi 111 të burgosur të tjerë.