Masakra komuniste në Valmir të Mirditës, si një hakmarrje për vrasjen e Bardhok Bibës 17 gusht 1949

17/08/2018 All day
Autoriteti i Dosjeve, Tiranë
Address: Shëtitore Parku i Madh, Tiranë, Albania

Masakra komuniste në Valmir të Mirditës, si një hakmarrje për vrasjen e Bardhok Bibës, sekretar i PK të Mirditës dhe deputet i saj në Kuvendin Popullor nga Komiteti i Maleve. Më 17 gusht, përpara qindra mirditorëve të arrestuar nga gjithë Mirdita për terror, u varën në litar katër mirditorë të pafajshëm dhe u pushkatuan 10 të tjerë, që s’kishin lidhje me vrasjen e B. Bibës.