Dinjiteti përballë totalitarizmit, gusht 2019

  • admin 

Dinjiteti përballë totalitarizmit

Gusht 2019


Aktivitetet përkujtimore të organizuara nga AIDSSH, në bashkëpunim me institucionet partnere, pushtetin lokal dhe komunitetin e të përndjekurve, në kuadër të 23 gushtit, Ditës Europiane të Viktimave të Regjimeve Totalitare dhe 30 gushtit, Ditës Ndërkombëtare të të Zhdukurve, do të zhvillohen në ish-kampet dhe vendet e internimit në Lushnjë, Belsh, Tepelenë dhe Tiranë, duke dokumentuar historinë individuale dhe familjare të të internuarve në Tepelenë e po ashtu, vijimësinë e dënimeve shumëvjeçare në kampe apo vende të punës në Lushnjë e Belsh, sipas kalendarit:

-18 gusht, e diel, Lushnjë, memoriali i të internuarve

Ekspozitë fotografike dhe ekspozitë dokumentare.

-21 gusht, e mërkurë, Belsh

-Shfaqja e filmit “Gratë midis dhunës dhe stigmës në komunizëm”, shetitorja e qytetit

-Bashkëbisedim i hapur,

-Ekspozitë dokumentare.

-23 gusht, e premte, Tepelenë,

-Ceremoni përkujtimore në ish-kampin e internimit.

Ditet-perkujtimore-okk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *