Autoriteti i Dosjeve raporton në Kuvend

  • admin 

Autoriteti për Informimin mbi Dokumentet e ish-Sigurimit të Shtetit propozon që në Kodin Zgjedhor të jetë e sanksionuar që të gjithë të zgjedhurit, si në pushtetin vendor dhe atë legjislativ, të kalojnë në filtrat e këtij Autoriteti, pra të dëshmojnë se nuk kanë qenë pjesë e strukturave të Sigurimit në kohën e komunizmit.

Propozimet, kreu i këtij Autoriteti Gentiana Sula ia ka dorëzuar Kuvendit gjatë raportimit vjetor në Komisionin e Ligjeve. Aktualisht ky kriter është vendosur vetëm për përfaqësuesit e organeve të reja të drejtësisë.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *