Marenglen Kasmi

Dr. Marenglen Kasmi është lindur më 20 Qershor të vitit 1977 në Gramsh. Ai është diplomuar në Akademinë Ushtarake “Skënderbej”në Tiranë dhe në Shkollën e Oficerëve në Drezden të Gjermanisë. Ka kryer studimet pasuniversitare në Universitetin Ludwig-Maximilian, Mynih dhe në Universitetin Helmut-Schmidt të Hamburgut (Fakulteti i Historisë dhe Shkencave Sociale). Ai ka qenë pedagog në Akademinë Ushtarake “Skënderbej” në Seksionin e Historisë Ushtarake pranë Akademisë së Mbrojtjes “Spiro Moisiu” dhe në disa subjekte të tjera. Z. Kasmi mban gradën shkencore “Doktor” në Fushën e Sigurisë dhe Mbrojtjes (Histori Ushtarake), mbrojtur në Akademinë e Forcave të Armatosura, Tiranë, në bashkëpunim me Institutin e Historisë Ushtarake në Potsdam të Gjermanisë. Është sekretar i Përgjithshëm i Shoqatës së Historianëve Ushtarake Shqiptare.

Vendimi nr 81-dt 17.11.2016 Marenglen Kasmi